Υλικά
:
500 γρ. Σιμιγδάλι
ψηλό
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
150 γρ. φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του
γλυκού σόδα
ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα σαφράν
Για
το σιρόπι :
3 φλιτζάνια νερό
1 kg. κρυσταλλική ζάχαρη
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζουμε για 15-20 λεπτά,στο
τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά
μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το
φυτικό λάδι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού αφού χτυπήσουμε καλά με τη σόδα
και το σαφράν. Ρίχνουμε το μίγμα (πρέπει να είναι αφράτο σε ένα λαδωμένο ταψί
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά
η επιφάνεια του. Αφήνουμε να κρυώσει το ρεβανί και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Στολίζουμε με ινδική καρύδα, χοντροκομμένο αμύγδαλο η ψηλοτριμμένο φιστίκι
Αιγίνης.
Καλή επιτυχία Αλίντα Κανάκη!!!.
|
Κατηγορίες
- Αρχική σελίδα
- πολίτικη κουζίνα
- κρεατικά
- Κιμάδες
- πίτες
- ογκρατέν-σουφλέ
- κοτόπουλο
- Αρτοσκευάσματα
- ζυμαρικά
- σαλάτες
- γλυκά ψυγείου - κεράσματα
- γλυκά με σιρόπι
- κουραμπιέδες -μπισκότα
- διάφορα
- Ορεκτικά-μεζέδες
- Xριστούγεννα -Πρωτοχρονιά
- ψάρια-θαλασσινά
- σούπες
- Πασχαλινές Συνταγές - Εορταστικά
- όσπρια
- Σαρακοστιανά
- λαδερά-νηστίσιμα - βίγκαν
- Υγεία-διατροφή
- κέικ
- ζώδια και γαστρονομία
- γλυκά κουταλιού - μαρμελάδες
- Τούρτες
- Σάλτσες & Μαρινάδες
- Λαχανικά
- Ρύζι - Ευ Ζήν
- Εύκολες συνταγές
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Ρεβανί με γιαούρτι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Καλημέρα! Μια ερώτηση: Το γιαούρτι τί είδους πρέπει να είναι; Στραγγιστό ή κανονικό (αγελαδινό με την πέτσα).
ΑπάντησηΔιαγραφήγίνεται πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο αν χρησιμοποιήσεις πρόβειο γιαούρτι με πέτσα ή στραγγιστό
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Διαγραφή