Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πολίτικος χαλβάς με σιμιγδάλι και Καρότο


Υλικά
      

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

· 2-3 μέτρια καρότα

· 1 φλιτζάνι ζάχαρη

· 1,5 φλιτζάνια γάλα

· 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

· 2 ξύλα κανέλα

· 8-10 γαρυφαλλάκια

· Αμύγδαλα αποφλοιωμένα


Παρασκευή:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ελαφριά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε . Σε δεύτερη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα την κανέλα και το γαρίφαλο, ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια και προσθέτουμε στο μίγμα με το σιμιγδάλι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από το τοιχώματα της κατσαρόλας . Κλείνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελίτσα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης .


Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων στην Κωνσταντινούπολη αρωματίζεται με κανέλα, γαρύφαλλα και ξύσμα πορτοκαλιού … είναι μια σκέτη απόλαυση !!!!


Καλή όρεξη !!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου