Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Λιμοντσέλο


Υλικά συνταγής: 
6 μεγάλα (ακέρωτα) λεμόνια
750 ml βότκα ή ρακί
230 γρ. ζάχαρη
440 ml νερό

Προετοιμασία:
60 λεπτά για την ωρίμανση
Βράζουμε  5 λεπτά
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά και ο χρόνος για την ωρίμανση 
Οδηγίες:

1. Πλένετε τα λεμόνια και τα βάζετε σε κατσαρόλα. Τα καλύπτετε με βραστό νερό και τα αφήνετε να μείνουν για 1 ώρα.
 
2. Εν τω μεταξύ βάζετε σε κατσαρολάκι τα 440 ml νερό, μαζί με τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου. Το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
 
3. Όταν περάσει η μία ώρα, βγάζετε τα λεμόνια από το νερό και τα στεγνώνετε. Τα ξεφλουδίζετε με προσοχή, να μην έχουν τα φλούδια πάνω  από το άσπρο τμήμα της φλούδας, γιατί θα πικρίσει το ποτό.
 
4. Βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι με μεγάλο στόμιο τα φλούδια και προσθέτετε την βότκα. Προσθέτετε και το σιρόπι, κλείνετε και κουνάτε να αναμειχθούν.
 
5. Φυλάτε το βάζο σε σκοτεινό δροσερό μέρος για ένα μήνα. Που και που το κουνάτε.
 
6. Μετά τον ένα μήνα, περνάτε το ποτό από λεπτό τουλπάνι ή γάζα και το φυλάτε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σερβίρετε πολύ παγωμένο.
 

Eνα υπέροχο ποτάκι από τον Αμβρόσιο και την Αλίντα  !!!!

Στην υγειά σας !!!!

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου