Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Mοσχάρι κατσαρόλας με ουίσκι



Υλικά:
2 κιλά μοσχάρι ποντίκι (ή χτένι)
1 ξύλο κανέλας
1-2 αστεροειδή γλυκάνισο
10-12 μπαχαράκια
1 ποτηράκι ουίσκι
2 λεμόνια
3 -4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
τηγανιτές πατάτες και μαϊδανό για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Σε πλατιά κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το λάδι καλά και σοτάρουμε το κρέας αφού το  έχουμε τρυπήσει και έχουμε βάλει μέσα του τις σκελίδες σκόρδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά  για να κρατήσει τα υγρά του και να γίνει μαλακό. Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, την κανέλα, τα μπαχαράκια, το πιπέρι  και το γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να πιεί όλα τα ζουμιά του. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε  να δέσει η σάλτα 4-5 λεπτά και σερβίρουμε με χοντροκομμένες η στρόγγυλες τηγανιτές πατάτες. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊδανό.  Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που η γεύση του  θα σας συναρπάσει!!!!
.
Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου