Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τραγανές πατάτες βουτύρου


Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί μπροστά τους!!!

4-5  μεγάλες πατάτες
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1,5 κουτάλι βούτυρο γάλακτος
1 κουτ.γλυκ, ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ.γλυκ. κουρκουμά
1 κουτ.γλυκ. μαιδανό η φρέσκο κόλιαντρο

 Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.Πλένετε και τρίβεται καλά τις πατάτες εξωτερικά  αν θέλετε με την εξωτερική φλούδα η καθαρισμένες. Κόβετε σε λεπτές φέτες, ανακατεύετε με τον κουρκουμά, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Απλώνετε σε ένα ταψί και ψήνετε για 40-45 λεπτά. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Τηγανίζετε ελαφρά ανακατεύοντας με προσοχή να μην μαυρίσει το σκόρδο. Στρώνετε τις πατάτες σε μια πιατέλα και ρίχνετε από πάνω το βούτυρο με το σκόρδο.Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαιδανό η φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρετε. Είναι υπέροχες!!!! Το καλύτερο συνοδευτικό για ψητό κρέας η κοτόπουλο.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου