Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι



Υλικά:
2 αυγά
2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγισμένο πρόβειο
1 1/2 -2 φλιτζ. τσαγ. νερό
2 κουτ. σουπ.  βούτυρο, λιωμένο
3  φλιτζ. τσαγ.  θρυμματισμένη  φέτα σκληρή
2-2 1/2   φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4  φλιτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε  το γιαούρτι, τα αυγά και 1 και 1/2 του φλιτζανιού νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε  το 1 και 1/2 του φλιτζανιού φέτα και αμέσως μετά 2 φλιτζάνια αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά . Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Έχει σημασία η πυκνότητα!   Αν το μίγμα είναι λίγο αραιό να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι, αν χρειάζεται. Αλείφουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί με βούτυρο η μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί. Α! και εδώ θέλει την προσοχή του. Δεν πρέπει το μίγμα να ξεπερνά τα δυο εκατοστά. Γιατί η πιτούλα  πρέπει να γίνει τραγανή- τραγανή και όχι πολύ παχιά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα,  λίγο πιπεράκι αν θέλουμε και άνιθο όσο θέλουμε.. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ανάλογα την δύναμη του φούρνου. Πρέπει από πάνω να πάρει ένα ξεροψημένο ροδαλό χρώμα.
Γίνεται σαν τυρόψωμο και αν δεν έχεις ψωμί, τρως πολύ άνετα το φαγητό σου συνοδευόμενο από αυτή την πίτα.

Δήμητρα Πετρούλια







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου