Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πολίτικο μπριάμ στο πήλινο



Yλικά :

2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
300 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά
5 – 6 μέτριες ντομάτες
3  καρότα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο-κόκκινο, κουρκουμά
αλάτι

αποξηραμένα λαχανικά βεγκέτα (το μείγμα βεγκέτα αποτελείται από μπαχαρικά και αποξηραμένα λαχανικά κιτρινόριζα, πιπέρι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι).


Εκτέλεση :

Πλένουμε καθαρίζουμε,ψιλοκόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε και συνθλίβουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τα φασολάκια,καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε χοντροκομμένους κύβους.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στην πήλινη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180ο . Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φέτα τυρί.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου