Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Το κεϊκ των ερωτευμένων - Αγ. Βαλεντίνου



Γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο φτιάχνοντας ένα κέικ με κρυμμένες στο εσωτερικό του καρδιές. Κάθε κομμάτι του θα είναι και μία απόδειξη αγάπης!

Υλικά 
400 γρ. βουτυρο
400 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200ml γάλα
4 κ.σ. μπείκιν πάουντερ
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
λίγο αλάτι
200 γρ. σοκολάτα για γαρνίρισμα
Τα υλικά της συνταγής αφορούν τα δυο κέικ που θα ενωθούν σε ένα. Το κέικ με το κόκκινο χρώμα για τις καρδούλες και το υπόλοιπο κέικ που θα ενωθεί με αυτές.
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με βούτυρο και αλευρώνετε μια μακριά ορθογώνια φόρμα (30εκ περίπου). Αναμιγνύετε 200γρ. βούτυρο και 200γρ. ζάχαρη. Προσθέτετε τα 4 αυγά στο μείγμα ένα-ένα και τα χτυπάτε όλα μαζί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε μαζί 300γρ. αλεύρι, 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε προσθέτοντας σταδιακά 100ml γάλα. Χρωματίζετε το μείγμα ανοιχτό κόκκινο με το βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ξεκινάτε ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα και συνεχίζετε να προσθέτετε μέχρι να πετύχετε το χρώμα που επιθυμείτε). Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο, με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό χωρίς να υπάρχει υγρασία σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και αφαιρείτε τη φόρμα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει πλήρως το κόβετε σε δύο φέτες. Κόβετε τις φέτες του κέικ σε σχήμα καρδιάς. Ετοιμάζετε ξανά το μείγμα του κέικ όπως ήδη έχετε κάνει για το κόκκινο κέικ. Ρίχνετε μικρή ποσότητα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας ψησίματος. Τοποθετείτε τις καρδιές στη σειρά μέσα στο μείγμα. Γεμίζετε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ,όπως και προηγουμένως. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το σοκολατένιο γλάσο. Λιώνετε 200γρ. σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπέν μαρί. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο κρύο κέικ. Κόβετε το κέικ σε φέτες και σερβίρετε, απολαμβάνοντας τις καρδούλες του σε κάθε μπουκιά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου