Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αστακομακαρονάδα






Υλικά :

2 αστακοί  1- 1/2 κιλό
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
3-4  ντομάτες φρέσκιες ώριμες
λίγο πελτέ ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1-2  σκελίδες  σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κόκκινο πιπέρι 
κουρκουμά
τριμμένη παρμεζάνα
φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (προαιρετικά)



Για την σάλτσα: 

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη και αφήνουμε στην άκρη. Σε πλατιά κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν ξανθύνουν ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια με δύο  κ. σ. πελτέ ντομάτα, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο ,πάπρικα, κουρκουμά λίγη ρίγανη η βασιλικό προαιρετικά  και εάν μας αρέσει το πικάντικο και λίγο τσίλι . Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, να γλυκάνει και να καραμελώσει καλά. 

Για τους αστακούς: 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τους αστακούς με καλά αλατισμένο νερό λίγο πάπρικα και κουρκουμά  για μισή ώρα. Όταν γίνουν βγάζουμε τους αστακούς και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε κάτω από το κρύο νερό. Καθαρίζουμε τους αστακούς προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη . Μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και με ελαφριά φωτιά προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα την σάλτσα  και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό  η βασιλικό ή για πολύ ιδιαίτερη γεύση τριμμένο φιστίκι Αιγίνης με παρμεζάνα. Ο συνδυασμός απογειώνει το πιάτο με πολύ ιδιαίτερη γεύση!

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου