Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Καραβίδες με βασιλικό από την Δήμητρα Παπανδρέου !

 


Υλικά:

8 καραβίδες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
50 gr φρέσκο βούτυρο
50 gr ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 kg χοντρό αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:



Στρώνουμε το αλάτι σε ένα παραλληλόγραμμο κεραμικό σκεύος φούρνου ή σε ένα ταψί φούρνου και το ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το βούτυρό μας, αφού το λιώσουμε, το λάδι, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό μας μαζί με λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω στην στρώση από το αλάτι τις καραβίδες μας, στην σειρά και σε κάθετη θέση (προσοχή στο καθάρισμα των καραβίδων, και ειδικά στο εντεράκι!), κάνουμε μια βαθιά τομή με το μαχαίρι στην ράχη τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα βασιλικού και σκόρδου που έχουμε ετοιμάσει. Θα χρειαστούν όχι περισσότερα από 6-7 λεπτά ψησίματος στον φούρνο μας.

Είναι μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή παρασκευής καραβίδων, που δοκίμασα στην Νορμανδία, στην βόρεια Γαλλία, η οποία φημίζεται τόσο για τα θαλασσινά της, όσο και για τους τρόπους μαγειρέματος τους. Σας την καταθέτω με αγάπη.



Δήμητρα Παπανδρέου

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου