Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι φέτα και μοσχοκάρυδο

Τα κανελόνια είναι αγαπημένα ζυμαρικά των Ιταλών και συνδυάζονται υπέροχα με το σπανάκι που είναι της εποχής. 

Υλικά :

250 γρ. κανελόνια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι πολύ καλά πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

400 ml κρέμα γάλακτος

120 ml φρέσκο γάλα

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος


Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5 περίπου λεπτά

Προσθέτεις σιγά σιγά το σπανάκι, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά

Το αποσύρεις από την εστία και το αφήνεις στην άκρη για 15 περίπου λεπτά

Προσθέτεις τη φέτα και τη μισή κεφαλογραβιέρα στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα

Λαδώνεις ένα ταψί ή ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος

Γεμίζεις τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετείς κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο

Σε μπολ ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ανακατεύεις το μείγμα και το ρίχνεις πάνω από τα κανελόνια

Προσθέτεις την κεφαλογραβιέρα και καλύπτεις με αλουμινόχαρτο

Ψήνεις τα κανελόνια στους  190 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά

Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμη ελέγχοντας συχνά

Τα αφήνεις για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρεις.

Πηγή :Tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου