Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα κόκκινο λάχανο με γιαούρτι

Υλικά:
1 μέτριο κόκκινο λάχανο
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2-3 σκελίδες σκόρδο
χυμό μισού λεμονιού, αλάτι

Τρίβουμε το λάχανο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το αφήνουμε για 20-25 λεπτά.  Θρυμματίζουμε το σκόρδο πολύ καλά και ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τη μαγιονέζα. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή όρεξη!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πολίτικο Milkshake





1 φλιτζάνι γλυκό γιαούρτι
2 φλιτζάνια κρύο γάλα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
5-6 παγάκια
σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη σοκολάτα



Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ, το γιαούρτι, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το μέλι, χτυπάμε για 3-4' μέχρι να κάνει αφρό.
Βάζουμε τα παγάκια σε μια κανάτα, και προσθέτουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με τριμμένη σοκολάτα και σαντιγί. 


Ένα υπέροχο ρόφημα με υπέροχη γεύση !!!! Έχει την ιδιότητα να τονώνει τον οργανισμό και λέγεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Γρήγορα και εύκολα σοκολατάκια!


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Λίγο ρούμι
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα περιχύνουμε με το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά! Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Μόλις λιώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τη περιχύνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα, πλάθουμε το υλικό μας σε μικρές μπαλίτσες. Βάζουμε σε ένα ταψί το κακάο και περνάμε από πάνω τις μπαλίτσες στο κακάο για να ρολαριστούν. Καλή επιτυχία!
Aπο τη σειρά η κουζίνα της Ανατολής
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 
www.alindakanaki-shop.gr
www.wholesale-alindakanaki.com
http://www.alindakanaki.gr 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κεμπάπ στο πήλινο Çömlek Kebabı

Υλικά
1/5-2 κιλά αρνίσια κότσια ( προαιρετικά χωρίς κόκαλά)
2-3  σκ. σκόρδο ολόκληρες
7-8 πατάτες κομμένες στα 
3-4 καρότα προαιρετικά
2-3 πιπεριές
6 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
4 ντομάτες
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουμάκι
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 φλυτζάνια αλεύρι για τη ζύμη.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά το κρεμμύδι με το αλάτι τις πιπεριές κομμένες σε λεπτά κομμάτια και το σουμάκι. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κρέας.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά,με ζυμάρι που θα φτιάξουμε εμείς με νερό και αλεύρι η σε μαντεμένια γάστρα Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 2.30'-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σπάμε το ζυμάρι, ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Το μυστικό για να γίνει πεντανόστημο το φαγητό είναι να εφαρμόσει το ζυμάρι καλά η το καπάκι της κατσαρόλας να είναι βαρύ. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε,αρακά,κολοκυθάκια η διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας.Eείναι μια υπέροχη συνταγή από την Καππαδοκία.

Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 
www.alindakanaki-shop.gr
www.wholesale-alindakanaki.com
http://www.alindakanaki.gr 


Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Oθωμανικό τσάι και φυσική ιατρική



Στην εποχή της ακμής των οθωμανικών ανακτόρων της ανώτερης τάξης  χρησιμοποιείτο αφειδώς το τσάι με βότανα για πλήρη θεραπεία ασθενειών 

Παλιά θεραπευτική συνταγή τσαγιού από τα ανάκτορα.
. Φύλλα Ιβίσκου,
· Αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού και μήλου,
· Ξηρό γαρίφαλο, κορινθιακή σταφίδα,
· Ginger σε σκόνη και δυόσμο.

  
Αυτό το τσάι, με βότανα πίνετε το βράδυ και θεραπεύει το βήχα . Μαλακώνει τον ξερόβηχα και σταματά τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (γρίπη και κρυολόγημα) σταματά τη ρινική καταρροή,  τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση.Πολλές φορές ο Βήχας στους πνεύμονες  προκαλείτε από  βακτηρίδια και μικρόβια. Καταναλώνετε για καθαρισμό πρωί-απόγευμα-βράδυ 1 φλιτζάνι . Αυτή η φυσική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα με τσάι από βότανα, τα οποία περιέχουν βιταμίνη C είναι ένα πολύ υγιεινό ρόφημα.

Αλίντα Κανάκη

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα από μπύρα και ρεγκινέτες!!

Υλικά:
700 γραμμάρια  κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
500 γραμμάρια ρεγκινέτες ή ζυμαρικά ταλιατέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Λίγα φύλλα δάφνης
250 ml μπύρα
3 κρεμμύδια ξερά
200 ml λάδι
1 κιλό ντομάτες
1 πελτέ ντομάτας
300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μικρά ζαράκια, επίσης κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λωρίδες όσο πιο λεπτές μπορούμε. Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο αφού πάρει ένα ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε και τις πιπεριές τη δάφνη, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη μπύρα, τις ντομάτες και το πελτέ και λίγο νεράκι. Τέλος, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά , ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 3 λεπτά. Σερβίρουμε το γεύμα όταν είναι ακόμα ζεστό και από επάνω προσθέτουμε τη παρμεζάνα!
 Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
 Αλίντα Κανάκη

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012


Λάχανο σαλάτα



Η ΠΙΟ ΝΌΣΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΥΛΙΚΑ
  • 8-9 φύλλα από λάχανο
  • 1 καρότο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο πράσινο τριμμένο πράσινο μήλο προαιρετικά
    Λίγο μηλόξυδο προαιρετικά
  • αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ
  1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
  2. Τρίβουμε με λίγο αλάτι τα ψιλοκομμένα φύλλα του λάχανου.
  3. Τρίβουμε τα καρότα.
  4. Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα,το γιαούρτι και τη ζάχαρη επιμελώς.
  5. Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα και το μήλο με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  6. Από πάνω διακοσμούμε με σταφίδες και ψιλοκομμένα καρύδια.

    ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ