Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Γρήγορα και εύκολα σοκολατάκια!


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Λίγο ρούμι
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100γρ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα περιχύνουμε με το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά! Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Μόλις λιώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τη περιχύνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Έπειτα, πλάθουμε το υλικό μας σε μικρές μπαλίτσες. Βάζουμε σε ένα ταψί το κακάο και περνάμε από πάνω τις μπαλίτσες στο κακάο για να ρολαριστούν. Καλή επιτυχία!
Aπο τη σειρά η κουζίνα της Ανατολής
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 
www.alindakanaki-shop.gr
www.wholesale-alindakanaki.com
http://www.alindakanaki.gr 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κεμπάπ στο πήλινο Çömlek Kebabı

Υλικά
1/5-2 κιλά αρνίσια κότσια ( προαιρετικά χωρίς κόκαλά)
2-3  σκ. σκόρδο ολόκληρες
7-8 πατάτες κομμένες στα 
3-4 καρότα προαιρετικά
2-3 πιπεριές
6 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
4 ντομάτες
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουμάκι
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 φλυτζάνια αλεύρι για τη ζύμη.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά το κρεμμύδι με το αλάτι τις πιπεριές κομμένες σε λεπτά κομμάτια και το σουμάκι. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κρέας.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά,με ζυμάρι που θα φτιάξουμε εμείς με νερό και αλεύρι η σε μαντεμένια γάστρα Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 2.30'-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σπάμε το ζυμάρι, ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Το μυστικό για να γίνει πεντανόστημο το φαγητό είναι να εφαρμόσει το ζυμάρι καλά η το καπάκι της κατσαρόλας να είναι βαρύ. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε,αρακά,κολοκυθάκια η διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας.Eείναι μια υπέροχη συνταγή από την Καππαδοκία.

Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 
www.alindakanaki-shop.gr
www.wholesale-alindakanaki.com
http://www.alindakanaki.gr 


Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Oθωμανικό τσάι και φυσική ιατρική



Στην εποχή της ακμής των οθωμανικών ανακτόρων της ανώτερης τάξης  χρησιμοποιείτο αφειδώς το τσάι με βότανα για πλήρη θεραπεία ασθενειών 

Παλιά θεραπευτική συνταγή τσαγιού από τα ανάκτορα.
. Φύλλα Ιβίσκου,
· Αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού και μήλου,
· Ξηρό γαρίφαλο, κορινθιακή σταφίδα,
· Ginger σε σκόνη και δυόσμο.

  
Αυτό το τσάι, με βότανα πίνετε το βράδυ και θεραπεύει το βήχα . Μαλακώνει τον ξερόβηχα και σταματά τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (γρίπη και κρυολόγημα) σταματά τη ρινική καταρροή,  τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση.Πολλές φορές ο Βήχας στους πνεύμονες  προκαλείτε από  βακτηρίδια και μικρόβια. Καταναλώνετε για καθαρισμό πρωί-απόγευμα-βράδυ 1 φλιτζάνι . Αυτή η φυσική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα με τσάι από βότανα, τα οποία περιέχουν βιταμίνη C είναι ένα πολύ υγιεινό ρόφημα.

Αλίντα Κανάκη

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα από μπύρα και ρεγκινέτες!!

Υλικά:
700 γραμμάρια  κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
500 γραμμάρια ρεγκινέτες ή ζυμαρικά ταλιατέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Λίγα φύλλα δάφνης
250 ml μπύρα
3 κρεμμύδια ξερά
200 ml λάδι
1 κιλό ντομάτες
1 πελτέ ντομάτας
300 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μικρά ζαράκια, επίσης κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λωρίδες όσο πιο λεπτές μπορούμε. Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο αφού πάρει ένα ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε και τις πιπεριές τη δάφνη, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη μπύρα, τις ντομάτες και το πελτέ και λίγο νεράκι. Τέλος, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά , ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 3 λεπτά. Σερβίρουμε το γεύμα όταν είναι ακόμα ζεστό και από επάνω προσθέτουμε τη παρμεζάνα!
 Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
 Αλίντα Κανάκη

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012


Λάχανο σαλάτα



Η ΠΙΟ ΝΌΣΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΥΛΙΚΑ
  • 8-9 φύλλα από λάχανο
  • 1 καρότο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο πράσινο τριμμένο πράσινο μήλο προαιρετικά
    Λίγο μηλόξυδο προαιρετικά
  • αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ
  1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
  2. Τρίβουμε με λίγο αλάτι τα ψιλοκομμένα φύλλα του λάχανου.
  3. Τρίβουμε τα καρότα.
  4. Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα,το γιαούρτι και τη ζάχαρη επιμελώς.
  5. Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα και το μήλο με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  6. Από πάνω διακοσμούμε με σταφίδες και ψιλοκομμένα καρύδια.

    ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υλικά:
  •     1/2 κιλο φυλλα μπακλαβά
  •     6 ποτηρια γαλα.
  •     12 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
  •     18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  •     2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
  •     βουτυρο,για το άλειμα των φυλλων.
  •     5 αυγα
  •     λιγο κανελα -λίγο σαφράν
  •     κανελα και αχνη για στολισμα

Εκτέλεση:
  • Ζεσταινουμε ελαφρά 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα.
  • Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την κόρν φλάουρ.
  • Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα.
  • Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
  • Βαζουμε την κανελα και το σαφράν.
  • Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  • Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια για να μην ψυθούν σε πού χαμηλή φωτιά.
  • Βουτυρωνουμε το ταψι. Βαζουμε ενα φυλλο. Το βουτυρωνουμε.
  • Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να εχουμε 5 βουτυρωμενα φυλλα.
  • βαζουμε την κρεμα.
  • Βαζουμε αλλα 5 βουτυρωμενα φυλλα.
  • Το βαζουμε στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να ροδίσει το πανω φυλλο.Βγάζουμε απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.

Καλη ορεξη!!!.




Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ανατολίτικο Σουβλάκι από αρνί 



 
Υλικά:
  • 1 κιλό αρνί,σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο,τρίβουμε τη ντομάτα,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το τοματοπολτέ , το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι .Ανακατεύουμε το κρέας πολύ καλά και αφήνουμε στη μαρινάδα για περίπου 6 ώρες. 
Στη συνέχεια περνάμε το αρνί σε ξυλάκια για σουβλάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μια πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Τηγανίζουμε μέχρι να κοκκινίσει καλά από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.


Καλή όρεξη !!! Αλίντα Κανάκη