Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γκιουλάτς (γαλακτομικό γλυκό ταψιού) Güllaç

To Güllaç είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο της Κωνσταντινούπολής  που γίνεται με γάλα ρόδια και ένα ιδιαίτερο είδος  ζύμης από λεπτά φύλλα με άμυλο καλαμποκιού και αλεύρι σίτου. Στην Τουρκία  καταναλώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια  του  Ραμαζανιού .
Το Güllaç θεωρείται ως η προέλευση του μπακλαβά . Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο γλυκών είναι πολλές, όπως η χρήση των λεπτών στρωμάτων της ζύμης,φύλλα και τα καρύδια. 




Υλικά

10 φύλλα σγουρά (πολύ λεπτά φύλλα κρούστας)
1,5 λίτρα γάλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
200- 300 γρ. αλεσμένα καρύδια 
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ροδόνερο η σιρόπι τριαντάφυλλο

Για το στόλισμα

Φιστικί Αιγίνης τριμμένο
Καρυδιά
Ρόδι, φιστίκι Αιγίνης, φρούτα, σιρόπια η γλυκά της αρεσκείας μας. 





Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και την βανίλια, αφού βράσουν σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει την θερμοκρασία  δωματίου. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα πρώτα πέντε φύλλα έτσι ώστε να μη χυθεί το μίγμα που θα αδειάζουμε. Αδειάζουμε το μισό μίγμα πολύ χλιαρό και από επάνω τοποθετούμε τα αλλά πέντε φύλλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα που έμεινε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα. Την άλλη μέρα το κόβουμε σε ρόμβους η τετράγωνα και το στολίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, ρόδι, καρύδια, φράουλες, κεράσια ή γλυκά του κουταλιού και σιρόπια της αρεσκείας μας.



Tα φύλλα Güllaç από άμυλο αραβοσίτου και αλεύρι σίτου η ρυζιού ,ξεραίνονται με ειδική διαδικασία στους  100-150 ° και θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.




 Καλή επιτυχία!


Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/



https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κρεατόπιτα


  
Υλικά
Για το κρέας
1/5 κιλό ψιλοκομμένο αρνίσιο κρέας
4-5 ξερά κρεμμύδια
½ κουτ. Ντοματοπολτέ
κόκκινο και μαύρο Πιπέρι
μαύρο κύμινο

Για 6 φύλλα ζύμης
1 κ. αλεύρι
2 κουτ. ελαιόλαδο
2 κουτ. ξύδι
½ κουτ. αλάτι

Για τη σάλτσα
ζωμό κρέατος
5 Αυγά
μαύρο Πιπέρι


Εκτέλεση

Ρίχνουμε το κρέας  να τσιγαριστεί με το ζουμί στην κατσαρόλα που θα βγάλει. Προσθέτουμε 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ½ κουτ. ντοματοπολτέ-κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε  νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε για ½ ώρα .
Σουρώνουμε το ζουμί του για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε ένα κιλό αλεύρι, ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Την ζύμη την  αφήνουμε να ξεκούραστη λίγο. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια στο μέγεθος μιας μπουνιάς. ¨Αφού τα χωρίσουμε έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Μετά
πάνω από τα φύλλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας.
Φουρνίζουμε την πίτα και περιμένουμε μέχρι να κοκκινίσει το κρέας. Έπειτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το ζουμί του κρέατος. (Κρατάμε 2 φλιτζάνια ζουμί για να κάνουμε στη συνέχεια αυγολέμονο!) Ξαναψήνουμε την πίτα περίπου ένα τέταρτο για να πιει όλα τα υγρά της.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα. Χτυπάμε καλά 5 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Κάνουμε τη σάλτσα καυτερή προσθέτοντας μαύρο πιπέρι. Ξαναβγάζουμε τη πίτα και περιχύνουμε με την σάλτσα και το μαύρο κύμινο.
Ψήνουμε για περίπου 5 με 10 λεπτά.

Μια υπέροχη συνταγή από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή σας όρεξη!!!


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ρεβίθια με μοσχάρι



Υλικά:

1kg ρεβίθια
1,5 kg μοσχάρι
 
4 ντομάτες
3-4 ξερά κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
 
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
νερό
σόδα
 

Για τη μαρινάδα του κρέατος:

2 σκελ. σκόρδο
φύλλα δάφνης
 
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό με λίγη σόδα και αφήνουμε τα ρεβίθια 48 ώρες να φουσκώσουν.
Μαρινάρουμε το κρέας με αλατοπίπερο-σκόρδο- και δαφνόφυλλα και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. ¨Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας.
Καλύπτουμε το φαγητό με στρογγυλές φέτες ντομάτας. Από πάνω σκορπίζουμε σκόρδο και
  τα δαφνόφυλλα. 
Προσθέτουμε νερό και αρκετό λάδι ώστε να καλύπτει το φαγητό.
 
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 -3 ώρες  στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια και το φαγητό μας να πιάσει κρούστα.

Μια υπέροχη συνταγή από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή σας όρεξη!!!


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Lemon pie



 Για την βάση 

300 γρ μπισκότα τύπου digestive 
60 γρ ξηροί καρποί
1 ασπράδι αυγού
2 και 1/2 κουταλιές ζάχαρη
130 γρ βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμονή

Για τη  γέμιση

2 κούτια ζαχαρούχο γάλα
6 κρόκοι
χυμό 4-6 λεμόνια

 Για την μαρέγκα 

5 ασπράδια περίπου 150 γρ
ζάχαρη 150 γρ
ζάχαρη άχνη 150 γρ

Ένα δροσερό γλυκό από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή σας όρεξη!!!


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές


Τα υλικά μας 
1 πακέτο Φρυγανιές μεγάλο

 Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα

Κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά

Γαρνίρισμα

Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγί φυτική MORFAT CREAMY



Εκτέλεση 

Στο ταψί τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλυφθεί όλο και από πάνω κανέλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό αφού βράσουν  για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο  ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα μόνο τους κρόκους  και ανακατεύετε καλά. Επίσης χτυπάμε τα ασπράδια και ως τότε γίνει μαρέγκα το ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
 Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα καβουρδισμένα η ψιλοκομμένο  φιστίκι Αιγίνης.
Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

Σημ. .Με ένα πιρουνάκι  κάντε  κύματα  πάνω από την σαντιγί .

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκό από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή όρεξη!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/

  

Συνταγή για Milky κοκτέιλ καφέ




Δεν είναι μυστικό ότι τα λικέρ είναι από τα αγαπημένα ποτά των γυναικών.Σερβίρεται  μετά το γεύμα ή το δείπνο για καλύτερη πέψη (σε αντίθεση με ένα απεριτίφ, το οποίο χρησιμεύει για τη βελτίωση της όρεξης). Προσφέρεται σε καθαρή μορφή, με θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια.
Λίγα λόγια για το λικέρ που θα δούμε παρακάτω: 
Σε ψηλό ποτήρι μπορείτε να βάλετε ένα μούρο  για να διακοσμήσετε  το χείλος του ποτηριού.  Η γεύση του είναι πιο κοντά στο περίφημο λικέρ «Baileys.» Σερβίρετε με πασπαλισμένο  κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και φράουλες. Επίσης συνδυάζεται καλά με μπανάνες ή φρουτοσαλάτα μπανάνα-φράουλα. Μην αναμιγνύετε αυτό το λικέρ με χυμούς και  αναψυκτικά .

Συστατικά:

180 γρ- Βότκα
1κουτί- Συμπυκνωμένο γάλα
400ml- Σοκολατούχο γάλα
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια ή πρέζα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές

Προετοιμασία:

Ξεκινήστε  προσθέτοντας το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα δοχείο. Έπειτα προσθέστε το σοκολατούχο γάλα και στη συνέχεια την βότκα τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον καφέ. Όλα τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπλέντερ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Διατηρείται  στο ψυγείο για δύο έως τρεις εβδομάδες.

Ένα καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ από την Δέσποινα Δεληγιάννη και τον Αμβρόσιο

Στην υγειά σας !!!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/


Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πολίτικος χαλβάς με σιμιγδάλι και Καρότο


Υλικά
      

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

· 2-3 μέτρια καρότα

· 1 φλιτζάνι ζάχαρη

· 1,5 φλιτζάνια γάλα

· 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

· 2 ξύλα κανέλα

· 8-10 γαρυφαλλάκια

· Αμύγδαλα αποφλοιωμένα


Παρασκευή:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ελαφριά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε . Σε δεύτερη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα την κανέλα και το γαρίφαλο, ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια και προσθέτουμε στο μίγμα με το σιμιγδάλι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει από το τοιχώματα της κατσαρόλας . Κλείνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελίτσα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης .


Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων στην Κωνσταντινούπολη αρωματίζεται με κανέλα, γαρύφαλλα και ξύσμα πορτοκαλιού … είναι μια σκέτη απόλαυση !!!!


Καλή όρεξη !!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ