Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

30 πιο χρήσιμα προϊόντα διατροφής για το σώμα.



Για τον  εγκέφαλο - σολομός - Τόνος - Σαρδέλες – Καρύδια

Για τους μυς - μπανάνες -για τον πόνο των μυών- κόκκινο κρέας - αυγά - tofu (τυρί 
σόγιας) -για την οικοδόμηση των μυών -ψάρια

Για τους πνεύμονες -μπρόκολο - λαχανάκια Βρυξελλών - κινέζικο λάχανο

Για το δέρμα- βατόμουρα - σολομός - πράσινο τσάι

Για τα μαλλιά - σκούρα πράσινα λαχανικά - φασόλια –σολομός

Για τα μάτια  - καλαμπόκι - κρόκοι αυγών - καρότο

Για την καρδιά - ντομάτες - ψητές πατάτες - χυμό δαμάσκηνου

Για το έντερο - δαμάσκηνα - γιαούρτι

Για τα οστά - πορτοκάλια - γάλα - σέλινο



Αυγά φωλιές




Υλικά:

2 αυγά
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα (ή μπορείτε να αναμίξετε μοτσαρέλα και παρμεζάνα η γεύση είναι πολύ ιδιαίτερη) η άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Κάθε κρόκο τον τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μισό αλάτι στη χαμηλή θερμοκρασία του μίξερ έως ότου γίνουν σφιχτή  μαρέγκα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά με προσοχή να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε μπάλες κάνοντας μια γούβα στη μέση για να σχηματιστούν οι φωλιές και ψήνουμε για 3-4 λεπτά στις αντιστάσεις. Μέσα στη μικρή γούβα ρίχνουμε το κάθε ένα κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220 βαθμούς  με αντιστάσεις για άλλα 3-4 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε επάνω στον κρόκο λίγο κόκκινο πιπέρι και κουρκουμά. Είναι πεντανόστιμα απλά με ωραία εμφάνιση και με πολύ λίγες θερμίδες.













Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Η σοκολάτα βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου – Μάθετε πως!




Μέχρι σήμερα έτρωγες σοκολάτα για την απίστευτα απολαυστική γεύση της, ενώ προσπαθούσες να μην το παρακάνεις γιατί σκεφτόσουν τη γραμμή σου. Ήξερες, όμως, ότι όσο πιο συχνά τρως σοκολάτα τόσο μεγαλύτερο δώρο κάνεις στον εαυτό σου;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite, η συχνή κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και συσχετίζεται με καλή απόδοση στη μελέτη.
Οι ερευνητές, λοιπόν, συλλέγοντας δεδομένα από 968 άτομα ηλικίας μεταξύ 23 και 98 ετών, διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται σημαντικά με τη γνωστική λειτουργία, “ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες”. Όπως σημειώνουν, όσοι έτρωγαν συχνά σοκολάτες απέδιδαν καλύτερα, μεταξύ άλλων, στα γνωστικά τεστ, ήταν πιο οργανωτικοί και παρατηρητικοί, ενώ απέδιδαν καλύτερα και στις εξετάσεις ψυχικής κατάστασης. Τυχαία νομίζεις η σοκολάτα μάς κάνει τόσο χαρούμενους;
Το μυστικό βρίσκεται στις φλαβανόλες του κακάο, μια υποομάδα των φλαβονοειδών, που βρίσκονται στη σοκολάτα και συνδέονται με την καλή γνωστική λειτουργία. Υψηλά επίπεδα φλαβανόλων εντοπίζονται στη μαύρη σοκολάτα, ενώ μικρότερα είναι τα ποσοστά στη γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα. Βέβαια, σημειώνεται ότι υψηλά επίπεδα φλαβανόλων βρίσκονται και στο τσάι, το κόκκινο κρασί και σε ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μήλα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα τους υποστηρίζουν πρόσφατες κλινικές μελέτες που συνιστούν ότι “τακτική πρόσληψη σε φλαβανόλες του κακάο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη γνωστική λειτουργία και, ενδεχομένως, στην προστασία έναντι της εξασθένησης που έρχεται όσο μεγαλώνει κάποιος”.


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πολίτικο παγωτό καϊμάκι






Υλικά:

  4 1/2 φλιτζάνια γάλα
 20  γραμμάρια σαλέπι
 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 2 βανίλιες


Εκτέλεση :



Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη άλλα χωρίς να πάρει βράση το γάλα η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
Σε μεταλλικό μπολάκι βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί  καλά το σαλέπι.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το σαλέπι, στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση πάντα σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το παγωτό καϊμάκι στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα για τις επόμενες 3 – 4 ώρες ανακατεύουμε για να γίνει το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης η καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ









Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σαλάτα πράσινη με κοτόπουλο και δαμάσκηνα από την Δήμητρα Παπανδρέου!


Υλικά για την σαλάτα:


½ kg ψητό στήθος κοτόπουλο
150 gr δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο τυρί παρμεζάνα
1 iceberg
5-6 λιαστές ντομάτες
την καρδιά ενός μαρουλιού
λίγο φρέσκο κόλιαντρο

Υλικά για το dressing:

λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι της σούπας πιπερόριζα  (τζίντζερ) τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα  και προσθέτουμε το dressing μας στην σαλάτα λίγο πριν την σερβίρουμε.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ στρώνουμε τα πράσινα λαχανικά μας, τοποθετούμε επάνω τα μέτρια κομμένα κομμάτια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, αφού τα έχουμε στραγγίσει, βάζουμε τις λεπτές φέτες παρμεζάνας και την τελική πινελιά στη γευστική μα πανδαισία θα αποτελέσει το dressing.

Δήμητρα Παπανδρέου



Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Φασολάκια με αυγά


Υλικά : 

500 g. φρέσκα πράσινα φασόλια 
50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια 
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές κόκκινη σάλτσα πελτέ
Σάλτσα ντομάτας από 3-4 ώριμες ντομάτες
Μαιδανό, μάραθο, δυόσμο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά. 
8-10 αυγά  


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι ή το βούτυρο. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νεράκι, όσο να σκεπάσει τα φασολάκια.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο και ψιλοκομμένο μάραθο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν να χυλώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά τα γυρίζουμε σε ένα πλατύ ταψάκι και σπάμε από πάνω τα αυγά, μάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι αλάτι και κουρκουμά. Ψήνουμε στο φούρνο για  5-10 λεπτά  και σερβίρουμε. Είναι ένα παραδοσιακό σμυρναίικο καλοκαιρινό φαγητό που θα το λατρέψετε.

Καλή σας όρεξη!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Πασχαλινο τραπέζι απο τη Δήμητρα Λιάνη -Παπανδρέου-Αρνάκι στην λαδόκολλα με γραβιέρα




Άνοιξη λοιπόν και το Πάσχα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής! Και πια γαστρονομική παράδοση χαρακτηρίζει την μέρα αυτή; Μα φυσικά η ωδή στο Αρνάκι!
Πέρα από τον κλασικό οβελία, υπάρχουν χιλιάδες συνταγές με βάση το αρνί. Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να χαρούν τον πατροπαράδοτο οβελία στις εξοχές, όπως η παράδοση προστάζει, σας παραθέτουμε την συνταγή με αρνάκι στην λαδόκολλα με γραβιέρα, το οποίο βέβαια συνοδεύεται από πατάτες. 

Υλικά:
Για 6-8 μερίδες:
1 αρνίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά
1 μεγάλη κούπα τσαγιού γραβιέρα (Κρήτης ή Νάξου)
1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
5 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
χυμό ενός επιπλέον λεμονιού
μουστάρδα
μπαχαρικό για αρνί
ρίγανη
μαντζουράνα
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο από το μπούτι, ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε. Το πλένουμε καλά, το στεγνώνουμε και ανοίγουμε με την μύτη ενός μαχαιριού τρύπες στην εξωτερική επιφάνεια, όπου τοποθετούμε το σκόρδο, τους κόκκους μπαχαριού και το φρέσκο,  ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.

Απλώνουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα και αφού την λαδώσουμε τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι ανοιχτό. Περνάμε την εσωτερική επιφάνεια με την μουστάρδα μας και λίγη σκόνη μπαχαρικού, ειδικό για το αρνί, ώστε να εξαλείψουν την έντονη μυρωδιά του αρνιού. Τοποθετούμε μετά τα κομμάτια του τυριού, αλατοπιπερώνουμε και το τυλίγουμε σφιχτά.

Γύρω από το αρνί μας ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και το κομμένο λεμόνι για να ψηθούν και αυτά με το αρνί μας, αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες μας, βάζουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και δένουμε σφιχτά την λαδόκολλα. Βρέχουμε λίγο την επιφάνεια της λαδόκολλας και τοποθετούμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια φωτιά, για τουλάχιστον 2 ώρες.


Καλοφάγωτο και του χρόνου με υγεία!

Δήμητρα Παπανδρέου 


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ