Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Απλό τιραμισού




Υλικά:

- 200 γρ. οποιοδήποτε cookie μπισκότα
- 200 γρ. χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας νες καφέ
- βανίλια
- κακάο

Προετοιμασία:


Ανακατεύουμε το τυρί cottage, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει. Ετοιμάζουμε τον καφέ (διαλύουμε σε ζεστό νερό ).

2. Βυθίζουμε τα cookie για 5 δευτερόλεπτα στον καφέ. Στη συνέχεια εναλλάξ τοποθετούμε στρώματα μπισκότων και κρέμα (σε γυάλινα ποτήρια ).
3. Πασπαλίζουμε με κακάο .Αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στολίζουμε με μπισκότα πούρα και σερβίρουμε.


Καλή όρεξη !



Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ








Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Μπακλαβάς πολίτικος με παραδοσιακό φύλλο





Υλικά για το φύλλο:

3 αυγά
1 φλ. γάλα
1 φλ. σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κ.γ. σούπας ξύδι
1/2 κ. γλυκού αλάτι
6 -7  φλ. αλεύρι
1 σακουλάκι νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
500 γρ. φρέσκο βούτυρο
Γαρύφαλλα καρφάκια για το στόλισμα


Για την γέμιση :

700 γρ. καρύδια
1 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
3-4 κουταλιές παξιμάδι






Για το σιρόπι :

5 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
2 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 πρέζα σαφράν






Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πετύχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα. Κόβουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια με το μαχαίρι, ανακατεύουμε με το παξιμάδι την κανέλα και το γαρίφαλο. Στον μπάγκο εργασίας ρίχνουμε μπόλικο νισεστέ, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέτριους ράβδους. Κόβουμε την κάθε ράβδο σε 10 μπαλάκια ζύμης σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα . Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μικρά φύλλα δίσκους περίπου 40 εκ. πασπαλίζουμε με  νισεστέ και σκεπάζουμε με πετσέτα. Παίρνουμε 10 μαζί φύλα δίσκους και ανοίγουμε μεγάλα φύλα ανάλογα με το ταψί μας. Βουτυρώνουμε το ταψί και με την βέργα απλώνουμε τα 10 φύλλα, στρώνουμε καλά και ρίχνουμε μπόλικο από το υλικό της γέμισης. Συνεχίζουμε με την δεύτερη δεκάδα ρίχνουμε υλικό  και ούτω καθεξής. Κόβουμε τα περίσσια φύλα γύρω από το ταψί. Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια στολίζουμε με μοσχοκάρφια προαιρετικά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο καλά, περιχύνουμε τον μπακλαβά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Όσο ψήνετε ο μπακλαβάς ετοιμάζουμε το σιρόπι . Ρίχνουμε τα υλικά σε κατσαρόλα βράζουμε 10 λεπτά με 1 τέταρτο και αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά. Αφήνουμε να ρουφήξει καλά και τον απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.


Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Elbasan κατσαρόλας



Υλικά

Για το κρέας
2 μερίδες κρέατος της αρεσκείας σας
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοπίπερο
λίγο κουρκουμά

Για την σάλτσα

1 αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ανάλογα με την ρευστότητα του γιαουρτιού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και το κρεμμύδι μας και προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια νερό και τα καρυκεύματα. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.Μόλις μαλακώσει το κρέας μας χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψάκι, το περιχύνουμε με την σάλτσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Καζάν Ντιπί πολίτικο



Yλικά:
1 λίτρο γάλα (βουβαλινό)
1/2 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ η ριζάλευρο
1/4 κούπας ζάχαρη
5-6 κουταλάκια σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας
1-2  κουτ. σούπας  ανθόνερο

Παρασκευή:

Σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, το ρυζάλευρο ή το νισεστέ, τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μη σβολιάσει βράζουμε έως ότου πήξει προσέχοντας να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει.. η κρέμα θα πρέπει να είναι παχύρευστη, απαλή και όχι σφιχτή. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε κατά διαστήματα έως ότου κρυώσει για να μην πιάσει κρούστα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη έως ότου πάρει ανοιχτό χρώμα καραμέλας αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις και στρώνουμε σε μέτριο ταψάκι. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε το ταψάκι στο μάτι της κουζίνας έως ότου δούμε ότι η καραμέλα μελώνει και το γλυκό μας αποκτά αυτή την υπέροχη κρούστα του καζάν ντι πί. Ελέγχουμε με σπάτουλα να μην καεί ο πάτος και πικρίσει το γλυκό. Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το γλυκό σερβίρετε αναποδογυρισμένο με σπάτουλα η κρέμα του  που είναι ελαφρώς καμένη και καραμελωμένη, έχει μια χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά που το κάνει απολαυστικό, δροσερό και μοναδικά υπέροχο στη γεύση. Σερβίρεται και σε ρολάκια γυρίζοντας τα αναποδογυρισμένα με την σπάτουλα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και κανέλα. Eίναι το αγαπημένο μου γλυκό!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ








Eύκολη πίτα με τυρί και λουκάνικα





Υλικά: 

- 250 ml γιαούρτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
- 200 γραμμάρια λουκάνικο (ή μπέικον, ζαμπόν η άλλο αλλαντικό της αρεσκείας    σας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι –
- μοσχοκάρυδο προαιρετικά


Προετοιμασία: 





1. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τα λουκάνικα η τα αλλαντικά σε λεπτές φέτες.
2. Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το αλάτι μέχρι να γίνει  ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε καλά  για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων.
3. Προσθέτουμε το τυρί και  το λουκάνικο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ( 25x25 cm)  η φόρμα
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180ο  βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. 
Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη πίτα για πρωινό απογευματινό η για να πάρει το παιδί στο σχολείο !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Κοτόπουλο με μπεσαμέλ






Υλικά :

700 γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. λευκά μανιτάρια
2 μέτρια  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
ελαιόλαδο
αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
μία πρέζα κουρκουμά
μια πρέζα μίγμα για κοτόπουλο
μια πρέζα κόκκινο πιπέρι 

Για την μπεσαμέλ


Υλικά :

4 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο  μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι άσπρο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα


Παρασκευή :

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε δεύτερη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα και προσέχουμε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.







Παρασκευή :

Αφού σοταριστεί καλά το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές  ρίχνουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε  να βράσει το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου.
στρώνουμε το μίγμα του κοτόπουλου σε πυρέξ.
Τοποθετούμε την μπεσαμέλ, από πάνω στρώνουμε καλά  ρίχνουμε την  παρμεζάνα  και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Είναι υπέροχο φαγητό !

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ






Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Οικονομικό γλυκό με μπισκότα



ΥΛΙΚΑ:

·         3 Συσκευασίες μπισκότα Μιράντα
·         2 φακελάκια κρέμα σοκολάτας στιγμής
·         1 φάκελο κρέμα φράουλας στιγμής
·         6 κουτ. σούπας κονιάκ
·         3 κουτιά γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα αναγράφεται. Στη συνέχεια, σε ένα πιάτο ρίχνετε τις 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 5 κουταλιές γάλα εβαπορέ ανακατεύετε για λίγο και μέσα στο μείγμα βουτάτε ένα, ένα τα μπισκότα γρήγορα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε με τη σειρά τα μπισκότα σε ένα πυρέξ μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος. Έπειτα, ρίχνετε από επάνω από τα μπισκότα την μισή δόση από τη κρέμα σοκολάτας και την στρώνετε σε όλη την επιφάνεια. Ξανά, βουτάτε τα υπόλοιπα μπισκότα στο κονιάκ και το γάλα και καλύπτεται πάλι με τον ίδιο τρόπο την επιφάνεια και αφού καλυφθεί ρίχνεται τώρα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και φράουλας. Και το γλυκό σας είναι έτοιμο! Μπορεί να μπει για λίγο στο ψυγείο και να το βγάλετε μόλις θέλετε να το σερβίρετε. Μπορείτε τα μπισκότα που σας έχουν μείνει να τα αξιοποιήσετε για ντεκόρ και να τα τρίψετε στο μούλτι και να τα γαρνίρετε από επάνω στο γλυκό σας! Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ