Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα


 Η ταραμοσαλάτα είναι  ένα υπέροχο ορεκτικό  με κρεμώδη υφή που καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Βασικό του συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αβγά ψαριού (κυπρίνου ή άλλων). Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, πατάτα, κρεμμύδι ,λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Η γεύση της ταραμοσαλάτας είναι λόγω του ταραμά ιδιαίτερη. Ανάλογα με το χρώμα του ταραμά είναι και το χρώμα της ταραμοσαλάτας, ανοιχτό μπεζ ή ροζ. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας κυρίως την Καθαρά Δευτέρα την πρώτη μέρα της σαρακοστής.



Yλικά

200 γραμ ταραμά άσπρο η κόκκινο
200 γραμ ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Eκτέλεση

Μουσκεύετε  το ψωμί και το στύβετε πάρα   πολύ καλά. Το ζυμώνετε με τον ταραμά. Λιώνετε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα  χτυπάτε όλα μαζί. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Το μυστικό για να γίνει πεντανόστιμη και αφράτη η ταραμοσαλάτα είναι το πολύ καλό χτύπημα. Γαρνίρετε με μπρικ, χαβιάρι, άνηθο, και μαύρες ελιές.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου