ΥΛΙΚΑ:
·
3 Συσκευασίες μπισκότα Μιράντα
·
2 φακελάκια κρέμα σοκολάτας στιγμής
·
1 φάκελο κρέμα φράουλας στιγμής
·
6 κουτ. σούπας κονιάκ
·
3 κουτιά γάλα εβαπορέ
·
1 κεσεδάκι φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες
της συσκευασίας και τις βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα σύμφωνα με τις οδηγίες για
να παγώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα πιάτο ρίχνετε τις 6 κουταλιές της σούπας
κονιάκ και 5 κουταλιές γάλα εβαπορέ ανακατεύετε για λίγο και μέσα στο μείγμα
βουτάτε ένα, ένα τα μπισκότα γρήγορα και από τις δύο πλευρές. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε
με τη σειρά τα μπισκότα μέχρι να καλυφθεί όλη
η επιφάνεια του. Έπειτα, ρίχνετε από επάνω από τα μπισκότα την μισή δόση
από τη κρέμα σοκολάτας και την στρώνετε σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε
ψιλοκομμένες φράουλες. Ξανά, βουτάτε τα
υπόλοιπα μπισκότα στο κονιάκ και το γάλα και καλύπτεται πάλι με τον ίδιο τρόπο
την επιφάνεια και αφού καλυφθεί ρίχνεται τώρα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και από
πάνω την κρέμα φράουλας. Και το γλυκό σας είναι έτοιμο! Μπορεί να μπει για λίγο
στο ψυγείο και να το βγάλετε μόλις θέλετε να το σερβίρετε. Μπορείτε τα μπισκότα
που σας έχουν μείνει να τα αξιοποιήσετε για ντεκόρ και να τα τρίψετε στο μούλτι
και να τα γαρνίρετε από επάνω στο γλυκό σας! Παραλλαγή του γλυκού μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε κρέμα στιγμής βανίλια η μπισκότο και να επιτύχουμε διαφορετική
εμφάνιση. Είναι υπέροχο δροσερό και απολαυστικό.
Καλή επιτυχία!!!
Αλίντα
Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου