πολίτικη κουζίνα



Στην Πολίτικη κουζίνα θα σας παραθέσουμε μια σειρά από σπεσιαλιτέ και γαστρονομικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας.
  • Το φαγητό στην Προύσα, Κωνσταντινούπολη,Σμύρνη και του υπόλοιπου Αιγαίου  περιέχει πολλά στοιχεία από την οθωμανική κουζίνα όπου χρησιμοποιούνται λιγότερα μπαχαρικά,προτιμούν επίσης το ρύζι και το πλιγούρι μαγειρεμένα με ένα σωρό θαλασσινά.
  • Στη Μαύρη Θάλασσα η τοπική κουζίνα είναι βαριά με πολλά θαλασσινά και τα μεγάλο της φαβορί που είναι η hamsi (γαύρος) με πολλές επιρροές από τη Βαλκανική και Σλαβική κουζίνα, ενώ θα βρείτε επίσης αρκετά πιάτα αραβοσίτου.
  • Το φαγητό της νοτιοανατολικής Ασίας ( Άδανα, Γκαζιαντέπ και Ουρφά) έχει πολλούς μεζέδες, σουβλάκια και την περίφημη ζύμη φύλλου που χρησιμοποιείτε ως βάση για τα περιβόητα γλυκά, όπως μπακλαβά, καταύφι  και kanafeh .
  • Στα δυτικά υπάρχουν πολλά ελαιόδεντρα και για το λόγο αυτό, τα φαγητά είναι πλούσια σε ελαιόλαδο και στολισμένα με τον περίφημο καρπό της ελιάς
  • Το φαγητό του Αιγαίου, του Μαρμαρά και της Μεσογείου κάνει χρήση βοτάνων λαχανικών και ψάρια.
  • Στην Κεντρική Ανατολή η σπεσιαλιτέ της είναι το  kashkak, μαντί gözleme  κλπ και επίσης έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν μικρές διαφορές για το ίδιο πράγμα από περιοχή σε περιοχή - όπως η χρήση των μπαχαρικών,κρεάτων και λαχανικών.
Kanafeh