Υλικά
* 500 γρ φύλλο κρούστας για μπακλαβά
* 1 βιτάμ ή φυτίνη η για καλύτερη γεύση φρέσκο βούτυρο
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
* 3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδι
* 8 αυγά
* 1-2 κουταλάκια κανέλα
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
* Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.
* Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.
* Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
* Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.
* Στρώνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
* Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κόβουμε από πάνω.
* Ραντίζουμε με λιωμένο καυτό φρέσκο βούτυρο
* Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Για το σιρόπι
* 3 1/2 κούπες ζάχαρη
* 1 κουταλιά κανέλα
* 3 1/2 κούπες νερό
* 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Καλή όρεξη!!!Αλίντα Κανάκη.
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ.
ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του
παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή
σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου