Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Σπιτικό λουκάνικο κοτόπουλου





Υλικά :
- 500 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου (μπορεί να είναι στήθος κοτόπουλου)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος ή σμετάνα
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- μαύρο πιπέρι
- μπαχαρικά και βότανα (για γεύση - μίγμα κοτόπουλου)

Εκτέλεση :

1. Περνάμε  το κρέας κοτόπουλου από μηχανή κοπής κρέατος.
2. Τρίβουμε  το σκόρδο και προσθέτουμε στον κιμά . Στη συνέχεια, προσθέτουμε την  κρέμα, τα ασπράδια αυγών και τα  μπαχαρικά . Ζυμώνουμε πολύ καλά έως ότου πετύχουμε μια ομοιογενή μάζα.
Η πρώτη επιλογή παρασκευής :

1. Τοποθετούμε τον κιμά κοτόπουλου σε αλουμινόχαρτο περιτυλίγουμε σφικτά  και στρίβουμε τα άκρα.
2. Βάζουμε πάνω από το φύλλο αλουμινόχαρτου μερικές στρώσεις μεμβράνης φαγητού και συνδέουμε τα άκρα με ένα νήμα, έτσι ώστε να μην διεισδύσει το νερό κατά τον βρασμό.
3. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, έτσι  ώστε το νερό να καλύψει το λουκάνικο και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
4. Αφαιρούμε από το νερό και ψήνουμε στον φούρνο.
5. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Η δεύτερη επιλογή παρασκευής :

1. Γεμίζουμε έντερα.
2. Συνδέουμε με νήμα και στις δύο πλευρές.
3. Τρυπάμε το λουκάνικο με μια λεπτή βελόνα.
4. Βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι.
5. Βράζουμε το λουκάνικο πολύ χαμηλό βρασμό για περίπου τρία τέταρτα.


Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου