Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Φιλέτο γαλοπούλας με δαμάσκηνα από την Αλίντα Κανάκη !


 

Ένα υπέροχο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γλυκόξινη σάλτσα, πλούσιο σε πρωτεΐνη και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα για τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας.

 

Υλικά :



400 γρ.φιλέτο γαλοπούλας

1 μέτριο κρεμμύδι

3 μέτριες ώριμες ντομάτες

μισό κουταλάκι γλυκού θυμάρι

μισό κουταλάκι αλάτι

1-2 πρέζες πιπέρι

1 ξυλάκι κανέλα

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

100 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι

μισό ποτήρι καλό κόκκινο κρασί

2 κ.γλ. μέλι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


 

Παρασκευή :

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες ή κύβους. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τις  ψιλοκομμένες ντομάτες και το θυμάρι. Διαλύουμε το αλεύρι σε κρύο νερό και προσθέτουμε στο φαγητό, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό  και σιγοβράζουμε. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα το μέλι και την κανέλα. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και να καραμελώσει η σάλτσα. Το υπέροχο πιάτο μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε με ντεκόρ φύλλα μαϊντανό, φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας και λαχανικά.

Αλίντα Κανάκη 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου