Συνταγή για τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια που
δοκιμάσατε ποτέ. Με αυτή τη συνταγή θα πετύχετε εύκολα τα πιο γευστικά τηγανητά
καλαμαράκια με τραγανή, χρυσαφένια κρούστα όπως της ταβέρνας .
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι αλεύρι
χωριάτικο
½ φλιτζάνι αλεύρι
καλαμποκιού
αρκετό καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
λεμόνι και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας για το
σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να
στραγγίξουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα
στεγνώνουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα ταψάκι
ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και τα πανάρουμε πολύ καλά, τα τινάζουμε με
σουρωτήρι να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή
φωτιά στους 180-190 ºC . Όταν κάψει το λάδι, τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις τα
καλαμαράκια. Προσέχουμε να μη γεμίσει υπερβολικά
το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα
αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρουμε από το
τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρουμε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας
για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πράσινη
σαλάτα της αρεσκείας μας.
Απολαύστε τα !
Αλίντα Κανάκη