6 φιλετάκια κοτόπουλο (600γρ)
3/4 φλ.αλεύρι
3 μεγάλα αβγά
1,5 φλ. γαλέτα ή (τριμμένη φρυγανιά)
1/4 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
μισό κουταλάκι κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
8 -10 κουταλιές ελαιόλαδο
Χτυπάτε τα φιλέτα για να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνετε
ελαφρά. Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, χτυπάτε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και
αναμιγνύετε τη γαλέτα με την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, τη ρίγανη
και λίγο αλατοπίπερο. Αλευρώνετε τα φιλέτα τινάζοντας τα καλά για να φύγει το
περισσό αλεύρι, τα βουτάτε στα αβγά φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού, τα τυλίγετε
στο μίγμα της γαλέτας, πιέζοντας τα για να κολλήσει καλά πάνω στα φιλέτα και να
καλυφθούν παντού. Σε πλατύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 4-5
κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζετε μέσα τα φιλέτα και τα ροδίζετε
καλά, για 4-5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό
χαρτί για να στραγγίξουν, συμπληρώνετε με άλλες δύο τρεις κουταλιές λάδι στο
τηγάνι και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο
φούρνο σε αντικολλητικό ταψί που το
έχετε αλείψει με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστά με τηγανιτές η ψητές
λεμονάτες πατάτες συνοδεύοντας τα με λεμόνι.
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ