Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025

Λουκουμάδες φούρνου με γέμιση σοκολάτας

Αφράτοι λουκουμάδες φούρνου ή αλλιώς donuts με πλούσια γέμιση σοκολάτας για όλες τις ώρες της μέρας !

Υλικά

αλεύρι 650 gr

ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας

γάλα 300 ml

μαγιά 1,5 κουταλάκι του γλυκού

αλάτι 0,5 κουταλάκι του γλυκού

αυγό 1 

βούτυρο 100 ml

Γέμιση:

Σοκολάτα 100 gr. γάλακτος ή λευκή

Κρέμα γάλακτος 120 ml

Επικάλυψη :

1 αυγό

φρέσκο βούτυρο

ζάχαρη άχνη ή έτοιμο γλάσο σοκολάτας, τρούφα σοκολάτας

  

Παρασκευή της ζύμης

Ρίχνουμε ζεστό γάλα στο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αυγό, αλεύρι, αλάτι στην έτοιμη ζύμη και ζυμώνουμε απαλά σε μια μαλακή ζύμη για 8-10 λεπτά.

Βήμα 3

Αλείφουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι, προσθέτουμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Βήμα 4

Ανοίγουμε την φουσκωμένη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκατοστού και κόβουμε με κουπ-πατ κύκλους με διάμετρο 8 εκατοστών.

Βήμα 5

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15-20 λεπτά ώστε να αυξηθούν σε όγκο.

Βήμα 6

Ακολούθως τους αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά.

Βήμα 7

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής, λιώνουμε σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.


Κάνουμε τρύπα στην άκρη του λουκουμά και γεμίζουμε με κορνέ την γέμιση σοκολάτας.

Βήμα 8

Αλείφουμε τα ντόνατς που έχουν κρυώσει με λιωμένο βούτυρο και βουτάμε σε ζάχαρη άχνη ή τα περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας και τα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Απολαύστε τα !

Αλίντα Κανάκη

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου