Ένα πεντανόστιμο ελαφρύ και εύκολο φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας !
Υλικά :
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
2 φλιτζάνια ψιλό πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανό
ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι της σούπας δυόσμο
ψιλοκομμένο
1 στίκ κανέλας
1 δάφνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι κατά βούληση
3 ποτήρια νερό
Ανακατεύουμε καλά το πλιγούρι, τον
πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Τρίβουμε το πλιγούρι με τα χέρια
μας. Στη συνέχεια τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το προσθέτουμε. Αφού
ζυμώσουμε λίγο, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά,
χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια μεγέθους φουντουκιού και τα πλάθουμε σε
μπαλάκια. Στη συνέχεια πατάμε το καθένα μπαλάκι, πιέζοντάς το ελαφρά ανάμεσα σε
δύο δάχτυλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο ή το
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον
πελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του
γλυκού κοφτό αλάτι, το ξυλάκι κανέλας, την δάφνη και την ζάχαρη. Τοποθετούμε τα
κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 10
λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και διακοσμούμε το πιάτο
μας, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.
Απολαύστε τα !
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου