Το μαχλέπι είναι
αρωματικό μπαχαρικό που κατασκευάζεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς .
Στην
γεύση είναι παρόμοιο με συνδυασμό πικραμύγδαλου και κερασιού. Χρησιμοποιείται
σε μικρές ποσότητες για να τονίσει την γλυκιά γεύση των παραδοσιακών
γλυκισμάτων της πολίτικης κουζίνας .
Υλικά:
100 γραμμάρια μαργαρίνη
150 γραμμάρια φρέσκο
βούτυρο
μισό φλιτζάνι φυτικό
λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
περίπου με λίγη σκόνη σαφράν για κίτρινο χρώμα (όσο πάρει)
2 κουταλάκια του γλυκού
μαχλέπι
1 φακελάκι μπέικν
πάουντερ
1 κρόκο αυγού
λίγο αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι (όσο πάρει )
4-5 φλιτζάνια αλεύρι (όσο πάρει )
1 κρόκο αυγού και μαύρο σουσάμι- μαύρο- άσπρο για την επικάλυψη.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το μαχλέπι και το μπέικν πάουντερ στο
ζεστό νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα
μαζί. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κορδόνια τα διπλώνουμε στα
τρία η τα κολλάμε ανά τρία κομμάτια σε σχήμα τρίαινας, πλεξούδες,στεφανάκια κ.λ.π. και
τα στρώνουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει λαδόκολλα περνάμε
από πάνω τον κρόκο αυγού πασπαλίζουμε το μαύρο ή άσπρο σουσάμι. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη !!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου