Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μεθυσμένα Μπισκότα



Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
250γρ μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 φλ ζάχαρη
1 1/2κιλ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1κγ. κανέλα
1/2κγ γαρίφαλο
1βανίλια

γλάσο
2 φλ άχνη ζάχαρη
3-4κσ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
ή λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη την κανέλα, το γαρίφαλο και την βανίλια . Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μείγμα. Αν η ζύμη αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρή αφήνουμε λίγο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πάτ. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί κουζίνας, τοποθετούμε τα μπισκότα  και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14  λεπτά .Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα αλείφουμε με το γλάσο ή  με λιωμένη σοκολάτα.
Για το γλάσο, προσθέτουμε στην ζάχαρη άχνη λίγες κουταλιές νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή. Το μοιράζουμε σε διαφορετικά μπολ και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από χρώμα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφο η μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες λεμόνι η βανίλια. (προαιρετικά στη ζύμη μπορούμε να  προσθέσουμε λίγο καβουρδισμένο σουσάμι, γίνονται πεντανόστιμα,τραγανά και πολύ αφράτα.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου