Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Πολίτικο ψητό αρνί κατσαρόλας.



Υλικά:

1 μπούτι αρνίσιο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
1 πολτοποιημένο κρεμμύδι
3-4  σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
κόκκινο και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
κουρκουμά
μπαχάρι
1 φλιτζάνι του καφέ νερό.
αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.  Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον κουρκουμά  και την μουστάρδα. Χτυπάμε καλά όλα μας τα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω από το αρνίσιο μπούτι μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και  αφήνουμε το κρέας  4-5 ώρες στο ψυγείο.
Σε βαθιά κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ένα φλιτζανάκι νερό μέχρι να βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και  τοποθετούμε στην κατσαρόλα το αρνάκι  και το ζωμό από την μαρινάδα, ρίχνουμε τα πιπέρια και το μπαχάρι  και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα  μικρότερο καπάκι κατσαρόλας έτσι ώστε  να χωράει μέσα στην μεγάλη κατσαρόλα, κλείνουμε την κατσαρόλα με το κανονικό της καπάκι και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8  ώρες. Ο τρόπος αυτός μαγειρικής κάνει το κρέας πεντανόστιμο. Αποκτά υπέροχη κρούστα που καραμελώνει,είναι ζουμερό, μαλακό και πολύ εύγεστο .

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι η τηγανητές πατάτες

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου