Υλικά:
250 γρ αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα σαφράν
2 σκελίδες σκόρδο
μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μαιδανό, φέτες πορτοκαλιού ή ξύσμα
πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε
το λάδι με τις σκελίδες σκόρδο, το
σαφράν και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τις
γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Η σάλτσα θα
αρχίσει να πήζει σιγά-σιγά, τυλίγοντας γύρω γύρο τις γαρίδες. Ανακατεύουμε
κατά διαστήματα. Μαγειρεύουμε περίπου 10
λεπτά .Προσθέτουμε 2-3 κουταλάκια άμυλο πατάτας σκόνη για να πυκνώσει η σάλτσα
και να πετύχουμε μια υπέροχη κρέμα. Στρώνουμε κάτω από το πιάτο τη σάλτσα, τοποθετούμε
τις γαρίδες και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαιδανό φέτες πορτοκαλιού η λίγο
ξύσμα πορτοκαλιού. Η γεύση είναι πολύ ιδιαίτερη και λεπτή. Ο συνδυασμός της
γαρίδας με το πορτοκάλι είναι απόλυτα
αρμονικός. Ένα υπέροχο πιάτο που πραγματικά λατρεύω!!!
Καλή όρεξη !!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου