Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές κρέμα και ζελέ





Υλικά

3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ (κεράσι ή φράουλα ή ανανά  κλπ.)
1 πακέτο φρυγανιές
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
σαντιγί
σιρόπι κεράσι ή φράουλα








Εκτέλεση

Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μέτριο πυρέξ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει  λίγο και περιχύνουμε τις φρυγανιές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Τη ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τον ζελέ σύμφωνα με της οδηγίες και όταν κρυώσει (αλλά πριν πήξει) το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα, φράουλες ή κεράσια
Από πάνω αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί, σιρόπι κεράσι ή φράουλα, ανάλογα τη γεύση του ζελέ.. που επιλέξαμε.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου