Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα γιαχνί ΙΙ Συνταγή την Αλίντα Κανάκη


Πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή κατσαρόλας με λαχταριστό κοτόπουλο, μπαχαρικά, αρωματικά βότανα και καραμελωμένες πατάτες που λιώνουν στο στόμα και κάνουν το πιάτο απολαυστικό !

Υλικά :

1 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (με ή χωρίς κόκκαλο)

4 μικρά κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ

½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½  κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

½  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι γλυκού σπετσερικό (Το σπετσερικό, περιέχει πάπρικα γλυκιά, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κύμινο, γαρύφαλλο, κανέλλα, μαϊντανό, αλάτι.)

2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ξερό ή ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας  μηλόξυδο

1φύλλο δάφνης

1 πρέζα έξτρα κανέλα (προαιρετικά )

4  μεγάλες πατάτες

2 ποτήρια ζεστό νερό και αλάτι

 


Εκτέλεση :

Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά, την δάφνη  το ξύδι, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κοτόπουλο να απορροφήσει το ζουμί του. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τις πατάτες χοντροκομμένες στην κατσαρόλα. Βράζουμε τις πατάτες προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει σάλτσα. Σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε το θυμάρι και δυόσμο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό ή θυμάρι και φέτα τυρί.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου