Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού και θυμάρι II Συνταγή Αλίντα Κανάκη !

Μια απλή συνταγή με κοτόπουλο και επικάλυψη εκλεπτυσμένης κρέμας λεμονιού και φρέσκα μυρωδικά !

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι  ζωμό κότας

1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι

100 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά για χρώμα (προαιρετικά)

4-5  κλωνάρια κομμένο μαϊντανό για ντεκόρ

λίγες φέτες λεμονιού με τη φλούδα για ντεκόρ

φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι για ντεκόρ

 

Εκτέλεση :

Βάζουμε το τηγάνι φούρνου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου και σοτάρουμε από τις δύο πλευρές για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για  περίπου 25 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και το κρατάμε σκεπασμένο για να μην κρυώσει. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το ζωμό κότας, το ξύσμα από το λεμόνι, το χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι το αλάτι, τον κουρκουμά το πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μια σχετικά παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή ριζότο και πράσινη σαλάτα. Ντεκοράρουμε με φρεσκοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό, θυμάρι ή βασιλικό και φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη

Αλίντα Κανάκη 


1 σχόλιο:

  1. Το Kovid-19 έχει ένα δύσκολο έτος, αλλά με τη βοήθεια της προσφοράς δανείου του κ. Pedro κατάφερα να περάσω επειδή η προσφορά δανείου 2% με βοήθησε πολύ και είμαι ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ εδώ που ο κ. Pedro προσφέρει δάνεια στο 2 %, μπορεί επίσης να χρηματοδοτήσει κάθε είδους νόμιμη επιχείρηση ή να ζητήσει προσωπική οικονομική βοήθεια. E-mail: pedroloanss@gmail.com και whats-app: +1- 8632310632

    ΑπάντησηΔιαγραφή