Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο : Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη !

Υπέροχο νόστιμο και εύκολο φαγητό με πικάντικη σάλτσα που θα ξετρελάνει τους λάτρεις του καυτερού και της πιπεριάς !

Υλικά για τις μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα στο φούρνο :

1  κιλό φιλέτο μπριζόλα μοσχαρίσια

3 ντομάτες ώριμες

4 πράσινες πιπεριές

2 καρότα

1 κουταλιά πάστα πιπεριάς

1 κουταλιά καυτερή σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)

αλάτι

μαύρο πιπέρι-μπαχάρι –κόκκινο πιπέρι

1,5 κουταλιά βούτυρο φρέσκο

2 σκελίδες σκόρδο



Εκτέλεση :

Αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Στη συνέχεια σοτάρουμε σε ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Τρίβουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε με τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο, το αλάτι, τα μπαχαρικά, την καυτερή σάλτσα τις πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες και τα καρότα σε χοντρά κομμάτια. Βουτάμε τις μπριζόλες στην σάλτσα, τις τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή λαζάνια και πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου