Υλικά:
3 μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για τηγάνι
5-6 μέτριες πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. κατίκι
200 γρ. πικάντικη
φέτα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
αλάτι, πιπέρι
3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε ροδέλες, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, τις στραγγίζουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. Βράζουμε τις πατάτες, βγάζουμε τη φλούδα τους, τις κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κατίκι, τη φέτα ,το αλατοπίπερο και το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε τον πουρέ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ντομάτες, σκόρδο, αλάτι και μισό ποτήρι λάδι και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι, καλύπτουμε την βάση με φέτες μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε τον πουρέ και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες τηγανιτές μελιτζάνες. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και το μυστικό μου είναι λίγο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης .
Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10' να πάρει χρώμα και σερβίρουμε.
Ένα υπέροχο φαγητό
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
http://www.zodia-astrologia-taro.gr