Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ρεβίθια με μοσχάρι



Υλικά:

1kg ρεβίθια
1,5 kg μοσχάρι
 
4 ντομάτες
3-4 ξερά κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
 
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
νερό
σόδα
 

Για τη μαρινάδα του κρέατος:

2 σκελ. σκόρδο
φύλλα δάφνης
 
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό με λίγη σόδα και αφήνουμε τα ρεβίθια 48 ώρες να φουσκώσουν.
Μαρινάρουμε το κρέας με αλατοπίπερο-σκόρδο- και δαφνόφυλλα και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. ¨Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας.
Καλύπτουμε το φαγητό με στρογγυλές φέτες ντομάτας. Από πάνω σκορπίζουμε σκόρδο και
  τα δαφνόφυλλα. 
Προσθέτουμε νερό και αρκετό λάδι ώστε να καλύπτει το φαγητό.
 
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 -3 ώρες  στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια και το φαγητό μας να πιάσει κρούστα.

Μια υπέροχη συνταγή από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή σας όρεξη!!!


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου