Υλικά
:
250
γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
3 κρόκους αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
3 κρόκους αυγού
3
κουταλιές κακάο
1 βανίλια
1 μπέικιν
4 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
4 ποτήρια του νερού αλεύρι
Για την γέμιση
1 ποτήρι του νερού γεμάτο καρύδα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
Για το σιρόπι :
3
φλιτζάνια ζάχαρη
2
φλιτζάνια νερό
λίγη
βανίλια
χυμό
από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
:
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι ασπρίσει. Ρίχνουμε
τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Σε ξεχωριστό μπολ
ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
πλάθουμε μπαλάκια και γεμίζουμε με το υλικό της γέμισης. Τοποθετούμε σε ελαφρά
βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε τους
κουραμπιέδες σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25'. Τους αφήνουμε
να κρυώσουν. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού επί 5' και περιχύνουμε τους κρύους
κουραμπιέδες με το καυτό σιρόπι. Στολίζουμε με καρύδα ή ψιλοκομμένο φιστίκι
Αιγίνης.
Καλή επιτυχία !
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ