Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κεμπάπ στο πήλινο Çömlek Kebabı

Υλικά
1/5-2 κιλά αρνίσια κότσια ( προαιρετικά χωρίς κόκαλά)
2-3  σκ. σκόρδο ολόκληρες
7-8 πατάτες κομμένες στα 
3-4 καρότα προαιρετικά
2-3 πιπεριές
6 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
4 ντομάτες
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουμάκι
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 φλυτζάνια αλεύρι για τη ζύμη.

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά το κρεμμύδι με το αλάτι τις πιπεριές κομμένες σε λεπτά κομμάτια και το σουμάκι. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το κρέας.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά,με ζυμάρι που θα φτιάξουμε εμείς με νερό και αλεύρι η σε μαντεμένια γάστρα Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 2.30'-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σπάμε το ζυμάρι, ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Το μυστικό για να γίνει πεντανόστημο το φαγητό είναι να εφαρμόσει το ζυμάρι καλά η το καπάκι της κατσαρόλας να είναι βαρύ. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε,αρακά,κολοκυθάκια η διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας.Eείναι μια υπέροχη συνταγή από την Καππαδοκία.

Καλή όρεξη!!!
Αλίντα Κανάκη


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ 200160]Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ 
www.alindakanaki-shop.gr
www.wholesale-alindakanaki.com
http://www.alindakanaki.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου