Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πολίτικο πασχαλινό αρνάκι καβουρμά με ρύζι κρεμμυδάκια φρέσκα και μυρωδικά


Συστατικά:

1/5  κιλό αρνίσιο κρέας
2 κρεμμύδια
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι  άνηθο
½ ματσάκι δυόσμο
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι


 Παρασκευή:

Βράζετε το κρέας και κρατάτε το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν προσθέτετε, το μαϊδανό ,τον άνηθο ,το δυόσμο, τη μέντα , το ρύζι, το κρέας  και το ζωμό.
Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα βάζετε στο ταψί, ρίχνουμε το αλάτι  τα μπαχάρια και το βούτυρο . Τα ψήνετε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ρύζι να ροδίσει και να πιάσει κρούστα.


Καλή όρεξη !!!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου