Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα Ηπειρώτικη απο τον γνωστό chef Θοδωρή Αγγελασόπουλο



Υλικά για 6 μερίδες


1 κιλό συκωτοταριά από αρνί
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Αρκετό άνηθο
500 gr άγρια χόρτα διάφορα κομμένα
Ψίχα από μισό ψωμί 
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια την συκωταριά και την ζεματίζουμε πετάμε το νερό και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο  τα συκωτάκια σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαραθούν και μόλις είναι έτοιμα τρίβουμε μέσα εκεί την ψίχα και ανακατεύουμε, τώρα ρίχνουμε τα χορταρικά μέσα στα συκωτάκια και ένα ποτήρι νερό να μαγειρευτούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ,μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.


Chef   : Αγγελασόπουλος Θεόδωρος

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου