Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πασχαλινή σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, σταφίδες και μυρωδικά απο την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου


Υλικά:

1 μαρούλι
ρόκα
μισό μάραθο
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 αγγουράκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
μισή κονσέρβα καλαμπόκι
μισό φλιτζάνι τριμμένη φέτα


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το μάραθο, το μισό ματσάκι δυόσμο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και χοντροκόβουμε την ρόκα. Στην σαλατιέρα μας τοποθετούμε πρώτα την ρόκα και από πάνω το ψιλοκομμένο μας μαρούλι, το μάραθο, τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, το αγγουράκι, την σταφίδα, τα μυρωδικά μας, το καλαμπόκι και την τριμμένη φέτα. Επιστρατεύστε την καλλιτεχνική σας φλέβα και το καλό σας γούστο για μια όμορφη παρουσίαση τα σαλάτας σας.

Για την σώς:
Βάζουμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, τον χυμό μισού λεμονιού, το υπόλοιπο από το ματσάκι του δυόσμου, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ( δεν χρειάζονται τσιγκουνιές εδώ! ), μια κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε για ένα λεπτό. Δοκιμάζουμε λίγο με το δάχτυλο, μήπως η σώς μας χρειάζεται περισσότερο ξύδι ή λεμόνι (ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις πάντοτε) και την προσθέτουμε στην σαλάτα μας.

Καλή σας όρεξη! 

Δήμητρα Παπανδρέου

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου