Υλικά που
χρειάζονται:
1 φλιτζάνι καρύδια
μισό κιλό τριμμένο κανταΐφι
μισό κιλό τριμμένο κανταΐφι
125 γραμμάρια μαργαρίνη
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Υλικά για την κρέμα:
1 στήθος κοτόπουλου
1/5 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι
3-4 κουταλιές ριζάλευρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
125 γρ φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
125 γρ φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο αλλάζοντας πολλά νερά για να
φύγει η μυρωδιά του, στραγγίζουμε καλά το ψιλοκόψουμε και το πολτοποιούμε στο γουδί πολύ καλά για να
αποκτήσει την ανάλογη υφή ,αυτό είναι και το μυστικό της κρέμας, το αφήνουμε
στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε τα
125 γραμμάρια βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, καβουρδίζουμε ελαφρά μέχρι να πάρει
χρώμα, προσθέτουμε το γάλα ,το ριζάλευρο
το κοτόπουλο και τη ζάχαρη, βράζουμε για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά,
κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε καλά με το μίξερ
για να αφρατέψει η κρέμα. Σπάμε το κανταΐφι, σε τηγανάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη,
καβουρδίζουμε το κανταΐφι ελαφρά, μέχρι
να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη ,ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε
από την φωτιά ανακατεύουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια και την κανέλα. Σε
ορθογώνιο ταψί στρώνουμε το μισό μίγμα κανταΐφι στη μέση βάζουμε την κρέμα και
από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει ,σερβίρουμε αυτό
το υπέροχο γλυκό κρύο.(προαιρετικά στην κρέμα μπορούμε αντί για βανίλια να
βάλουμε κοπανισμένη μαστίχα).
Καλή επιτυχία!
Καλή όρεξη!!!!
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
[ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή
του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο
πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου