1/5
κιλό κρέας χοιρινό η πρόβειο
1
λάχανο άσπρο
1
μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι
σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια ψιλοκομμένα
2
κουταλιές πελτέ ντομάτας
μισό
ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 –2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
μισό
ποτήρι νερό
1 κοφτό
κουταλάκι αλάτι
μισό
κουταλάκι μαυροπίπερο και μισό κόκκινο γλυκό πιπέρι
μισό
κουταλάκι κουρκουμά
2
λεμόνια
Εκτέλεση :
Kόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια το ζεματάμε και το στραγγίζουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδοκοκκινίσει καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο το και προσθέτουμε την ντομάτα , το νερό και από πάνω τα κομμάτια του κρέατος, τις πιπερίτσες και τα μπαχαρικά ,το αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με τα λεμόνια. Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό !!!
Καλή όρεξη !!!!!
Αλίντα
Κανάκη
Τα
κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160]
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου,
με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή
άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου