Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Irmikli Sekerpare



Υλικά

Για τα Sekerpare
3 αυγά
1 πακέτο μαργαρίνη (μαλακή)
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ ή 2 κουταλιές μαγειρική σόδα
2 φακελάκια βανίλια
αλεύρι, όσο χρειαστεί (η ζύμη πρέπει να τρίβεται όπως για τα μπισκότα)

Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού

Για το ντύσιμο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας για τα Sekerpare, πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και την κόβουμε διαγώνια σε φέτες πλάτους 2 εκατοστών και μήκους 5 με 6.  Περνάμε τα κομμάτια από το σιμιγδάλι και τα τοποθετούμε σε ταξί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και τα αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να τραβήξουν καλά. Στο τελείωμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Είναι ένα καταπληκτικό σιροπιαστό γλυκό από άλλες εποχές, που φέρνει μνήμες μαζί του.


 Καλή όρεξη!!!!

Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου