Ένα υπέροχο παραδοσιακό γερμανικό ψωμί με καρύδια, γλασαρισμένα ή αποξηραμένα φρούτα και καρυκεύματα που τρώγεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Υλικά :
350 γρ.βούτυρο γάλακτος η μαργαρίνη
350.γρ καστανή ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
100γρ. φουντούκια
200 γρ. δαμάσκηνα
αποξηραμένα βερίκοκα
200 γρ. σταφίδες
200γρ. αποξηραμένα cranberries
200γρ. αποξηραμένα σύκα
μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού
κονιάκ μισό ποτηράκι
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα μουλιάζουμε σε λίγο ζεστό νερό με κονιάκ. Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί η μια φόρμα και ρίχνουμε την ζύμη. Ψήνουμε στους 180 C μισή ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160 C καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου άλλη μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο βρέχουμε με το κονιάκ που μαρινάραμε τα φρούτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!
Αλίντα Κανάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου