Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πολίτικο αρνάκι στη λαδόκολλα


Υλικά συνταγής:


1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1,5 κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλ. του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο
5-6 πατάτες
2 δαφνόφυλλα
10 φέτες η χοντροκομμένο Antakya Kesme Peyniri (κίτρινο τυρί Αντιόχιας) η κεφαλοτύρι η γραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπαχάρι
κουρκουμά
7-8 λαδόκολλες





Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας σκουπίζουμε καλά και το τοποθετούμε σε μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, τον κουρκουμά και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το φρέσκο δυόσμο, το μάραθο, τον άνηθο και τα σκόρδα κομμένα σε χοντροκομμένες φέτες τα τοποθετούμε μέσα στο κρέας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ( δεν καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα) . Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελάχιστο χρώμα εξωτερικά. Τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας  . Απλώνουμε τις λαδόκολλες και κόβουμε σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε 3-4 φέτες πατάτας στη λαδόκολλα, από πάνω 1 μερίδα αρνί, τα σκεπάζουμε με το χοντροκομμένο κεφαλοτύρι η αν βρούμε Kesme Peyniri είναι ένα υπέροχο τυρί με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από την  μαρινάτα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί. Μπορούμε να τυλίξουμε και σε μικρά πουγκάκια δεμένα με σπάγκο για μαγείρεμα. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 2 με 2.5 ώρες.

Παραλλαγή:  μπορούμε να προσθέσουμε  στη μαρινάτα ψιλοκομμένα καρότα η ντοματίνια και να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο και το δυόσμο με ρίγανη και 1 κουταλιά μουστάρδα.Η συνταγή είναι το ίδιο πεντανόστιμη και εκλεκτή.

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου