Υλικά :
1,5 kg κρέας αρνί
3 κούπες ρύζι
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλες ντομάτες
5,5 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι (προαιρετικά 1 πρέζα ολόκληρο πιπέρι μαύρο )
½ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
Εκτέλεση :
Κόβουμε το
κρέας, προσθέτουμε 6 φλιτζάνια νερό και βράζουμε. Ψιλοκόβουμε το
κρεμμύδι και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ξεφλουδίζουμε τις
ντομάτες κόβουμε σε κύβους και προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Πλένουμε το ρύζι, στραγγίζουμε
και προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς. Σε πυρίμαχο σκεύος μεσαίου
μεγέθους τοποθετούμε το μαγειρεμένο κρέας με το ζωμό τα μπαχαρικά ,το
αλάτι και το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε το πιλάφι με το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί όλο του το νερό και να πιάσει κρούστα. Σερβίρετε
ζεστό και είναι απλά υπέροχο!
Καλή Όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και
γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή
περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια
της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου