Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Πολίτικη Βασιλόπιτα


Πολίτικη βασιλόπιτα  η αυθεντική ! Με αρώματα από μαχλέπι μαστίχα και βούτυρο γάλακτος από την Αλίντα Κανάκη

Υλικά: 

250 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος

120 γρ. καλαμποκέλαιο

300 γρ. ζάχαρη

¾ ποτηριού σταχτόνερο, η κρεμόριο

κανέλα,γαρίφαλο

μαχλέπι

μαστίχα

1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ

μισό ½ φλ. του καφέ κονιάκ,

αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ.

κρόκος αυγού

αμύγδαλο φιλέ

χρυσό φλουρί η νόμισμα

Η δόση είναι για ταψί 30 εκ.

 


Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ  καλά το βούτυρο με το καλαμποκέλαιο μέχρι να ασπρίσει  και προσθέτουμε λίγο λίγο το σταχτόνερο και τη ζάχαρη εναλλάξ, και τέλος την κανέλα το γαρίφαλο, το μαχλέπι, την μαστίχα .Προσθέτουμε το αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) σιγά σιγά. Ζυμώνουμε απαλά ως που να δέσουν τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μη κολλάει στα χέρια, όπως του κουραμπιέ. Βάζουμε την βασιλόπιτα στο ταψάκι κρύβουμε στη ζύμη το φλουρί αλείφουμε την επιφάνεια της με κρόκο αυγού και στολίζουμε με βουτυρωμένο αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 30-45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Καλή επιτυχία!!!

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου