Υλικά συνταγής :
Βιενεγκρέτ
2-3 μελιτζάνες
2-3 κουταλιές σάλτσα βαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό
2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένη μέντα ή δυόσμο
2-3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι - κύμινο προαιρετικά
Εκτέλεση :
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, σε γουδί ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βιενεγκρέτ περιχύνουμε τις μελιτζάνες, αφήνουμε να τραβήξουν την μαρινάδα 10 λεπτά και ψήνουμε στην σχάρα και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό. Η καπνιστή γεύση της μελιτζάνας σε συνδυασμό με την βιενεγκρέτ απογειώνει αυτό υπέροχο βίγκαν πιάτο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, κάλιο, πηκτίνη, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και ελάχιστες σχεδόν θερμίδες σύμφωνα με τους διαιτολόγους .
Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη :
Μυστικά Γαστρονομίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου