Φρέσκα λαχανικά : Κολοκύθια, μπάμιες, ντοματίνια και καρότα με θυμάρι, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και μέλι.
Για τη μαρινάδα
3/4
φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1
κ.σ.μπαλσάμικο
1κ.σ
μέλι
αλάτι,πιπέρι
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά. Αναμειγνύουμε
όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα χτυπάμε καλά και αφήνουμε μέσα τα λαχανικά μας,
μιάμιση ώρα τουλάχιστον. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Τα σερβίρουμε
περιχυμένα με την υπόλοιπη μαρινάδα, ελάχιστο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι. Ένα
υπέροχο συνοδευτικό πιάτο με ελάχιστες θερμίδες πλούσια πηγή φυτικών ινών και
ιχνοστοιχείων.
Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη :
Μυστικά Γαστρονομίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου